Иск за над 200 000 лв. внесе КПКОНПИ срещу бившия директор

...
Иск за над 200 000 лв. внесе КПКОНПИ срещу бившия директор
Коментари Харесай

КПКОНПИ с иск за над 200 000 лв. срещу бивш служител на Община Созопол

Иск за над 200 000 лева внесе КПКОНПИ против някогашния шеф по „ Устройство на територията “ на Община Созопол в Окръжния съд в Бургас. Христо Христов, дружно с някогашния кмет Панайот Рейзи, бяха упрекнати през 2019 година за заграбване на средства.

Освен парите, искът на КПКОНПИ е и за цената на един автомобил, както и на седем парцела – апартамент и паркинг в Бургас, както и земи в региона на Българево.

Проверката на комисията е почнала откакто Христов беше упрекнат от прокуратурата. Посочва се, че той е „ изготвил документи за вдишване на отговорности и претенции за осъществяване на разноски, с което е улеснил присвояването на сумите “.

и други чиновниците на администрацията, бяха предадени на съд за длъжностно заграбване на сумата от към 2 млн. лв., благосъстоятелност на Община Созопол.

Според обвиняването тогава, Христов като шеф на Дирекция „ Устройство на територията “ е инициирал нуждата от строително-монтажни работи. Те включвали разчистване на дерета, полагане на трошляк, ремонт на улици, както и унищожаване на следствията от наводненията през 2014 година За осъществяването им били сключвани контракти. Всички документи, издадени по тях за въпросните ремонтни действия, били подправени.

приключи формираното досъдебно произвеждане против Панайот Рейзи и четирима други обвинени. Делото беше върнато на спецпрокуратурата с претекста, че би трябвало да бъдат изяснени обстоятелства и условия. Съдът тогава счете, че обвинителният акт е повърхностен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР